Redecorarea unui office IT

 IT_5_mic

Ideea din spatele acestui proiect de redecorare a fost transformarea unui apartament imens din centrul Clujului, care găzduise, ani la rând, instituții din cele mai diverse domenii de activitate, într-un office al unei firme de IT.

Ne-am propus să îmbinăm vechiul cu noul, aducând unui spațiu cu arhitectură clasică, un strop din tinerețea și avântul noii generații de IT-iști.

Albul și negrul, folosite din abundență și însoțite de nuanțe de gri, au contribuit la crearea unei atmosfere masculine. Accesoriile decorative nu se regăsesc într-un număr foarte mare, din exact același  motiv, dar și acelea pe care am insistat să le introducem sunt de structură metalică.

Accentul cade pe un tablou imens din sârmă, compus din elemente definitorii ale arhitecturii Clujului, pe un nor, care reprezintă The Cloud, program adesea folosit în IT, dar și pe bicicleta suspendată pe perete, în spatele unui birou elegant, alb, cu inserții de negru.

Relaxing room-ul e preferatul angajaților: o canapea sobră și masculină tronează în centrul camerei, înconjurată de alte câteva piese de mobilier strict necesare, printre care și o bibliotecă vintage, imprimată cu texte motivaționale – una dintre obsesiile generației curente. Măsuțele de cafea sunt elementele multifuncționale ale acestui decor, jucând și rolul de sprijin pentru picioare, suport pentru reviste sau loc de stat pe jos.

În general, decorarea acestui spațiu a însemnat axare pe simplitate, confort și funcționalitate, liniile drepte, bine definite și formele perfect geometrice, cu colțuri pătrate, dar și cu accente artistice și jucăușe, fiind detaliul cheie în acest proiect.

Foto: Laura Bâlc