Amenajare clasică
într-un Home Office

design-interior-birou-clasic-ingeno-2

Un home office poate îmbrăca cele mai diverse stiluri. Noi am ales pentru acest spațiu un stil clasic și sobru, potrivit pentru personalitatea, dar și domeniul de activitate al proprietarei.

Am mizat pe crearea unui interior echilibrat, în care nu există exces de detalii, iar liniile curbe se îmbină armonios cu cele drepte, într-o simetrie firească.

Lemnul masiv de esență rară și tapițeria din piele sunt cele două coordonate care transformă întregul decor într-o mantră a eleganței, simplității și confortului suprem.

În spatele peretelui lateral, transformat într-o bilbiotecă imensă, se află o cameră de studiu multifuncțională. Pentru amenajarea ei, am ales un stil mai apropiat zilelor noastre: o combinație de vechi și nou, în care și-au găsit loc atât mobilierul clasic, cât și tehnologia de ultimă generație.

Dualitatea acestui decor se regăsește și într-un joc superb de alb și negru, menit să completeze ideea de simplitate și eleganță din biroul alăturat. Etajera stilizată, amplasată în colțul camerei, e o pată de culoare puternică, ce dizolvă întregul univers dramatic de alb-negru.

Am folosit texturi naturale, precum bumbacul, pielea și catifeaua din mătase, pentru a reda o atmosferă plăcută și confortabilă.

Pentru un decor desăvârșit, stilul clasic, liniștit cerea o contrabalansare, așa că am introdus, spre final, accesorii dintre cele mai abstracte: tablouri, caricaturi și aranjamente florale originale.

Foto: Andreea Goia