Girls’ room – so british!

decor-camera-copii-ingeno-design

În amenajarea acestei camere pentru copii, ne-am lăsat îndrumați, la propriu, de mica proprietară – o fetiță de doar zece ani, cu o personalitate generoasă și un spirit jovial, plin de imaginație.

Fascinată de cultura britanică și eleganța unor vremuri de legendă, Gloria ne-a purtat pașii spre tărâmuri neexplorate. Și-a dorit un regat numai al ei, plin de culoare și feminitate, în care sobrietatea specific londoneză formează mixul perfect cu eleganța și rafinamentul.

Pentru a-i traspune Gloriei visul în realitate, am mizat pe culori.

Am folosit o cromatică puternică, exprimată prin nuanțe de roșu îndrăzneț și accente bleumarin, iar acest lucru ne-a ajutat să redăm instananeu o alură british întregii încăperi. Apoi, albul a venit ca o binecuvântare peste paleta, inițial, destul de masculină. S-a revărsat peste pereți, textile și elemente de decor, iar fereastra generoasă și oglinda înaltă, personalizată, au conturat împreună un spațiu diafan, aerisit și plin de lumină.

Jocul culorilor și al liniilor simple, versatile și pline de semnificație, a continuat în designul tablourilor. Am îndulcit atmosfera cu mici inserții de ciclam, galben și turcoaz, iar apoi, inspirați de feminitatea și rafinamentul Domnișoarei Pogany, am introdus, pe post de măsuță de cafea, scăunelul cu același nume din colecția Nu Mă Uita.

Ce-am obținut la final… ne-a surprins chiar și pe noi: un univers de culoare și armonie supremă în camera unei fetițe cu nume de glorie.

Foto: Andreea Goia