Amenajarea
unui spațiu
în stil industrial

auto 11

În multe și nenumărate feluri se poate contura un decor industrial. Noi am ales pentru acest spațiu cele mai reprezentative culori, materiale, piese de mobilier și decor, pentru a accentua atenția sporită asupra detaliilor prin care se remarcă clientul nostru, proprietar al unei afaceri cu mașini.

Am mizat pe detalii aparent nefinisate și imperfecțiuni multiple, care au dat tonul întregii încăperi prin structurile metalice, obiectele de decor și fotoliile din piele maro, cu aspect învechit, introduse în schema de design.

Perdelele și draperiile nu își puteau găsi locul într-un astfel de interior, așa că ferestrele imense au rămas descoperite. În schimb, s-a recurs la folosirea decorațiunilor individuale sau pe pereți, încadrate în registrul temei de decorare, care oferă identitate spațiului și asigură impactul vizual.

Greu de detronat în acest sens sunt jantele agățate de pereți, cuferele roșii amplasate în jurul birourilor, dar și rafturile metalice suspendate, care s-au dovedit a fi o adiție grozavă pentru acest spațiu.

Am încercat să creăm o atmsoferă pe placul oricărui pasionat de automobile și spații industriale, și am reușit s-o facem cu ajutorul celor mai potrivite itemuri și texturi. Monotonia cromatică a fost asezonată cu accente de culoare puternice, precum roșul și galbenul, însuflețind atmosfera și alcătuind fondul întregului proiect, alături de cromul, inoxul și eleganța negrului și antracitului regăsite în acest decor.

Am pornit astfel la drum cu un stil inundat de imperfecțiune doar aparent, pentru că, în spatele acestei lipse de pretenții, se ascunde o atenție nemaipomenită asupra detaliilor, care scot la iveală un caracter puternic și o amenajare plină de personalitate.

Foto: Laura Bâlc