Buștenii ne-au cucerit
pentru totdeauna…

amenajare-rustica-living-cabana-din-busteni-genoveva-hossu

Înconjurați de peisaje ce par a fi desprinse din poveste, am finalizat, de curând, construcția și amenajarea unei cabane din bușteni, la Sinaia, Cota 1400.

Am pornit la drum cu o idee simplă: aceea de a conferi spațiului o atmosferă degajată, intimă, plăcută, în care te simți protejat și conectat cu natura.

Mizând pe o amenajare în stil rustic, nealterat de trecerea timpului, am pus accent pe forme simple și texturi naturale, lăsate generos la vedere.

Am creat un spațiu care se extinde vizibil în plan vertical, în care focul din șemineu și TV-ul susținut de un buștean imens sunt elemente centrale ce captează atenția. La etaj, am amenajat un spațiu deschis, cu balcon și balustrade din sticlă cu lemn, reușind astfel să asigurăm o comunicare fluidă între toate încăperile.

Am îmblânzit lemnul cu țesături din lână și covoare mițoase, conferind astfel spațiului un plus de intimitate și senzație de confort. Un rol la fel de important în contrabalansarea finisajelor brute l-au jucat și draperiile. În culori neutre, cu accente diafane și pattern-uri primitoare, acestea au îmbrăcat interioarele în “straie” confortabile și pline de căldură.

Pe aceeași linie cromatică ne-am axat în întreg decorul. Paleta neutră, însoțită de culori vibrante, precum galbenul și roșul, au energizat încăperile, rezonând de minune cu nevoia de relaxare și poftă de viață.

Am folosit roșul, în special, în tapițeriile mobilierului. Pentru a desăvârși atmosfera caldă și primitoare, am realizat mobilier customizat, care se potrivește perfect spiritului rustic al cabanelor din bușteni.

Proiectul a culminat cu adăugarea accesoriilor decorative și a corpurilor de iluminat.

Cu forme spectaculoase și confecționate din cele mai diverse materiale, acestea păstrează cu fidelitate aspectul elementelor din natură.

În final, am reușit să integrăm facilitățile moderne cu spiritul rustic, specific zonelor montane. Am obținut o atmosfera plăcută, subliniată de decorul și farmecul locuințelor de altădată, care devine destinația ideală pentru o escapadă din orașul zgomotos.

Foto: Andreea Goia