Ingeno –
Birou chic

birou_chic_article

Ideea din spatele acestui proces de redecorare a fost transformarea unui mobilier vechi într-unul actual. Au existat însă, o serie de constrângeri din cauza liniilor alese pentru completarea decorului.

Am luat ca punct de pornire culorile cognac şi negru, regăsite în mobilierul existent, pe care proprietara nu dorea să-l înlocuiască. Am ales, astfel, parchetul ca liant dintre mobilierul clasic și restul decorurilor contemporane folosite.

Culoarea cognac a fost inserată în fâşii de draperii ca accente de culoare, iar motivul care transmite ideea de nou a fost pattern-ul floral, folosit și ca punct focal al încăperii. Florile alese sunt pe un fond contemporan cromatic, gri.

În final, am reușit să îmbinăm armonios griurile și culorile neutre cu un fond clasic de tonuri de culoare. Astfel de combinații, „fără culoare”, continuă să fie folosite și astăzi, având un istoric destul de îndepărtat în decorări.
Decorațiunile care completează acest ansamblu sunt simple, cu linii clare care au subliniat feminitatea acestui spațiu de lucru.