Accente de culoare
ce schimbă
un dining

amenajare-dining-design-interior-decor-ingeno

Proiectul „Colour you life!” a constat în redecorarea unei rezidențe care la bază era una ternă, fără prea mult dinamism. Misiunea a fost de a da viață casei și de a insera un pic de culoare în decorul neutru existent.

Astfel, pentru living room și dining room, am ales să creăm un stil clasic contemporan, cu tema: călătorii, amintiri şi culoare. Tema a fost redată vizual cu ajutorul accesoriilor: am ales tablouri care să înfățișeze peisaje cu destinații de călătorie, o etajeră redecorată astfel încât să înfățișeze un geamantan sau fundalul bibliotecii, decorat cu o hartă a lumii.

Accentele de culoare s-au regăsit în nuanța de albastru a canapelei, roșul biroului sau imprimeul floral al pernelor așezate pe canapea. Toate acestea au dinamizat fundalul în culoarea nisipului, cu un pattern de inspirație clasică.

Pentru redecorarea dining room-ului, am ales să îmbinăm culorile cu motivele clasice florale. Astfel, florile pale s-au regăsit atât pe tapetul Designers Guild, dar și pe șervețelele de masă, asortate cu scaunele, în tonuri complementare. Sfeșnicele și candelabrul au completat cadrul romantic al camerei. Culoarea predominantă a fost bleu-ul, care a fost culoarea pereților și a mesei. Nuanțe de bleu s-au regăsit și pe tapetul floral, dar și pe șervețelele de masă.

Provocarea cea mai mare a fost solicitarea de a insera în decorul fiecărei camere culoarea violet (mură). Astfel, dacă în living culoarea s-a regăsit în pattern-ul floral al pernelor, în dining room, aceasta a fost prezentă atât în desenul tapetului, cât și pe șervețele, în combinație cu alte nuanţe accent, precum turquoise sau roşu.